Projects
Momentum (germ. „Impuls“) is a vector quantity that describes the force or speed of an object in motion – an impulse that sets something in action. An Impulseproject has the same objective: It aims to circulate innovative ideas in its region and beyond. With the assistance of capable industry partners, it secures the scientific and technological competitiveness in its field of development.
Exploratory projects have a different focus: Exploratory research is conducted in research areas without established methodology. It is applied to topics that have not been studied more clearly in order to gain a first impression. Its emphasis lies on finding and collecting relevant data and information.
Ongoing Projects
- Impulse project
- Impulse project
IP6: Prozessoptimierung im Bereich der Weizenteigverarbeitung mittels Methoden der künstlichen Intelligenz - „Echtzeiterfassung von qualitätsrelevanten Merkmalen bei Rohstoffen, Zwischen- und Endprodukten“
- Explorative project
EP4: PETauthent - Authentifizierung von PET Recyclat für Lebensmittelverpackungen mit Hilfe datenintensiver Sensoren und Methoden des Maschinellen Lernens
- Impulse project
IP5: Einsatz multimodaler Informationsfusion zur Realisierung eines Monitoring-Device und eines Life-Cycle Simulators zur Untersuchung und Quantifizierung von Qualitätsbestimmender Parameter und der Haltbarkeit von Lebensmitteln und deren Zutaten
- Associated project
SMARTOPTION - Smart Yeast Filtration
Abgeschlossene Projekte
- Abgeschlossene Projekte
IP1: Quality Assurance in Food Production: Cyber-Physical Systems and Big Data
- Abgeschlossene Projekte
IP2: Network and integration technologies for individualised, versatile, and resource-optimised food production
- Abgeschlossene Projekte
IP3: Data analysis and autonomous prognostics for improved transparency and safety of food
- Abgeschlossene Projekte
EP1: Cyber-physical system (CPS) for the thermal pasteurisation of food in glass containers
- Abgeschlossene Projekte
EP2: In-line compatible sensor technology to measure gustatory and olfactory properties
- Abgeschlossene Projekte
EP3: Basistechnologien für Zerlege-Assistenzsysteme im Lebensmittelbereich
- Abgeschlossene Projekte
SMARTPas
- Abgeschlossene Projekte
Project Smart FOODFACTORY
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